Zelena akcija na čijim su radionicama i seminarima sudjelovali zaposlenici i volonteri Turbine promjena - kao udruge koja je, između ostalog, također uključena u problematiku zaštite okoliša - ove godine slavi 30 godina svojeg postojanja. Naime, osnovana je 20. siječnja 1990. godine.

Djelovanje Zelene akcije zasniva se na radu volontera, koje podržava malen profesionalni tim. Cilj djelovanja Zelene akcije je zaštita okoliša i prirode te promicanje održivoga razvoja. Najveća se skrb pridaje aktivnostima usmjerenim na poticanje sudjelovanja javnosti u donošenju odluka o okolišu i na poboljšanje kvalitete života u Hrvatskoj. Zelena akcija je članica najveće mreže udruga za zaštitu okoliša na svijetu – Prijatelji Zemlje i partner Svjetskoga fonda za prirodu (WWF) u Hrvatskoj.

Tijekom razdoblja od 30 godina djelovanja, Zelena akcija provela je više od 30 kampanja javnog zagovaranja, veliki broj uličnih akcija, prosvjeda, te edukacija građana o temama zaštite okoliša i klimatskih promjena, upozoravanja i davanja podrške raznim projektima i inicijativama za zakonske promjene itd

Zelena akcija će slavlje svojih prvih 30 (a kažu da je to doba velikih prekretnica u životu, ali i dobro razdoblje naučenih životnih lekcija, kada stasamo kao odrasli ljudi) održati konferencijom 31. siječnja s početkom u 9.30 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) u Zagrebu. Konferencija koja će se sastojati od četiri panela i na kojoj će se okupiti udruge, inicijative, institucije, aktivisti i aktivistkinje, novinari i novinarke s kojima je Zelena akcija surađivala, kao i zainteresiranu javnost, te će biti predstavljeni svi dosadašnji uspjesi (koji su ostvareni unatoč brojnim preprekama). Dodatno, s obzirom na hitnost klimatske krize, kao i trenutno hrvatsko predsjedanje Europskom unijom, konferencija ima za cilj i zagovarati ambiciozne klimatske i energetske politike na razini RH i EU. A slavlje će se, kako nam kažu, nastaviti do kasno u noć. :)

Vjerujemo da Zelena akcija kao jedna od značajnih udruga u Republici Hrvatskoj koja se bavi temom ekologije i očuvanja okoliša, ali i drugim važnim životnim temama ima puno razloga za slavlje, te im kao Udruga koja se bavi sličnim temama želimo još puno godina plodonosnog rada, dobrog aktivizma i uspješne borbe za sve što je važno - uostalom, kao što su vrijedni djelatnici i volonteri ove organizacije činili i do sada.

Naš volonter sudjeluje na sminaru "Mala škola održivosti": http://www.turbina-promjena.hr/index.php/9-vijesti/201-sudjelovanje-na-seminaru-mala-skola-odrzivosti

Na radionici kućnog kompostiranja u organizaciji Zelene akcije iz Zagreba, prisustvovali su zaposlenica Udruge za lokalni razvoj "Turbina Promjena" Petra Šegulić i volonter Dinko Đurić: 
https://www.facebook.com/UdrugaZaLokalniRazvojTurbinaPromjena/posts/1553912431351559

Važna obavijest !

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, Udruga za lokalni razvoj "Turbina [ ... ]

Opširnije...
Izrada domaćeg biljnog sapuna

Domaći sapun nije teško napraviti kod kuće. Prednost takvog sapuna je što je kvalitetniji [ ... ]

Opširnije...
Biodinamička poljoprivreda

Biodinamička poljoprivredna proizvodnja holistički je pristup poljoprivredi i poštuje načelo: [ ... ]

Opširnije...
Utjecaj zračnog prometa na okoliš

Zračni promet je proces prijevoza osoba i stvari zračnom plovidbom, ali i bilo koja druga uporaba [ ... ]

Opširnije...
„Ledene bebe“ hladit će Arktik i usporiti otapanje

Na natječaju je pobijedila ideja indonezijskog tima koji predlaže stvaranje podmornica koje bi proizvodile [ ... ]

Opširnije...
Završen prvi ciklus radionica po projektu

Danas je održana posljednja od četiri radionice prvog ciklusa radionica po projektu punog naziva – [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top