rsz 23023385 10212384716466991 1740121761 o

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ 30. listopada 2017. godine, održala je završnu konferenciju za novinare po Projektu podizanja kvalitete života starijih osoba „Prilika za nas“. Projekt „Prilika za nas“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se proveo u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Karlovac. Ukupna vrijednost projekta bila je 120 000, 00 kuna i provodio se na području Gornje Trebinje i Popović Brda u razdoblju od 1. studenog 2016. do 31. listopada 2017.


Ciljevi zacrtani projektom bili su osvještavanje građana o važnosti podizanja kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu kroz unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe, podizanje kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu kroz unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe i osnaživanje volontera za rad sa starijim osobama s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu kroz unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe.
Glavne aktivnosti projekta bile su izrada baze podataka o korisnicima, uključivanje i educiranje volontera, izrada plana obilaska i pružanja pomoći starih i nemoćnih, obilazak i pružanje potrebne pomoći starim i nemoćnim, edukacija za članove mjesnog odbora, izrada i tisak informativnog letka o pravima i uslugama u sustavu socijalne skrbi za starije i nemoćne, te ciklus radionica tradicionalnih vještina.
Rezultati projekta: u projektu je sudjelovalo 40 korisnika, 7 volontera koji su ostvarili 760 volonterskih sati, izrađena je Facebook stranica projekta, održano je 16 radionica tradicionalnih vještina za starije osobe, te je održana edukacija za volontere kako raditi sa starijim i nemoćnim koju je proveo Centar za socijalnu skrb Karlovac.
Projektom podizanja kvalitete života starijih osoba „Prilika za nas“ nastojalo se informirati javnost o samom projektu i o problematici starijeg i nemoćnog stanovništva, unaprijediti sustav pružanja socijalnih usluga za starije i nemoćne, te se želi poboljšati kvaliteta života starijih i nemoćnih.

vlcsnap 2017 10 30 13h55m02s351 750x430

 

KAportal

Trend

Karlovački

Predstavljanje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Karlovca

Jučer se održalo predstavljanje kandidata za članove i zamjenike članova novog saziva Savjeta mladih [ ... ]

Opširnije...
Snimljena prva emisija

Zaposlenici Udruge za lokalni razvoj "Turbina Promjena", postali su dio emisije "Eko radio" u suradnji [ ... ]

Opširnije...
Dan sigurnijeg interneta u Mahičnu i Draganiću

Nastavljamo s obilježavanjem Dana sigurnijeg interneta!

U suradnji s Osnovnom školom Mahično [ ... ]

Opširnije...
Dan sigurnijeg interneta i u Krašiću

Nastavljamo s obilježavanjem Dana sigurnijeg interneta!

U suradnji s Osnovnom školom Kardinal [ ... ]

Opširnije...
Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Danas smo obilježili Dan sigurnijeg interneta!

U suradnji s Osnovnom školom Banija, [ ... ]

Opširnije...
Zaposlenica Turbine na treningu u Španjolskoj - neformalna edukacija temelj je cjeloživotnog učenja

Naša zaposlenica Branimira Penić sudjelovala je na sedmodnevnom treningu u španjolskom [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top