Naša prava

24992797 10212536789869402 1155664363 o

 

U prostorijama Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ danas je održana konferencija za novinare na kojoj je javnosti predstavljen projekt promicanja dječje participacije „Naša prava“.

 

Projekt „Naša prava“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Društvom Naša djeca Karlovac, dok je Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ nositelj projekta. Ukupna vrijednost projekta je 44 000,00 kuna i provodit će se na području Grada Karlovca i županije u razdoblju od 1. studenog 2017. do 30. travnja 2018., u ukupnom trajanju od 6 mjeseci.

U projektu će sudjelovati četiri osnovne škole (ujedno i suradnice u projektu) i to: OŠ Banija, OŠ Grabrik, OŠ Draganići te OŠ Mahično, i njihovi učenici u dobi od 9 do 11 godina. U projektu će sudjelovati i 5 volontera Udruge Turbina promjena, kao i edukatorica Kristina Cindrić (volonterka u partnerskoj organizaciji Društvo Naša djeca), koja će biti zadužena za provedbu radionica u školama.

Ciljevi zacrtani projektom su osvještavanje građana o važnosti zaštite dječjih prava, osobito prava na sudjelovanje, edukacija djece školske dobi u cilju važnosti osvještavanja i zaštite dječjih prava, osobito prava na sudjelovanje, osnaživanje djece školske dobi u svrhu aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici, te osnaživanje volontera za rad s djecom školske dobi u području zaštite ljudskih prava.

Glavne aktivnosti projekta su provedba interaktivnih radionica na temu dječjih prava, posjet predstavnicima vlasti, obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava, te istraživanje o postojećem znanju djece o njihovim pravima, informiranjem o mogućnostima aktivnog participiranja djece u razvoju zajednice, te potrebi djece za aktivnim sudjelovanjem.

Nacionalni park Brijuni

Nacionalni park Brijuni su skup otoka i otočića u Jadranskom moru, koji se nalazi zapadno od istarske [ ... ]

Opširnije...
Elektroničko nasilje nad i među djecom

Za Internet se kaže da je komunikacijski skup mreža, što znači da se sve odvija komunikacijom. [ ... ]

Opširnije...
Nacionalni park Plitvička jezera

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. 

Opširnije...
Otapanje ledenjaka

Potpuno topljenje ledenjaka je izvjesno !

Opširnije...
Udruga „Turbina promjena“ započinje s aktivnostima po Projektu prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom #IsključiNasilje

Udruga „Turbina promjena“ započela je sa mjesecom siječnjom s aktivnostima po Projektu [ ... ]

Opširnije...

Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" s drugim danom mjeseca siječnja započela je s predviđenim [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top