Naša prava

24992797 10212536789869402 1155664363 o

 

U prostorijama Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ danas je održana konferencija za novinare na kojoj je javnosti predstavljen projekt promicanja dječje participacije „Naša prava“.

 

Projekt „Naša prava“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Društvom Naša djeca Karlovac, dok je Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ nositelj projekta. Ukupna vrijednost projekta je 44 000,00 kuna i provodit će se na području Grada Karlovca i županije u razdoblju od 1. studenog 2017. do 30. travnja 2018., u ukupnom trajanju od 6 mjeseci.

U projektu će sudjelovati četiri osnovne škole (ujedno i suradnice u projektu) i to: OŠ Banija, OŠ Grabrik, OŠ Draganići te OŠ Mahično, i njihovi učenici u dobi od 9 do 11 godina. U projektu će sudjelovati i 5 volontera Udruge Turbina promjena, kao i edukatorica Kristina Cindrić (volonterka u partnerskoj organizaciji Društvo Naša djeca), koja će biti zadužena za provedbu radionica u školama.

Ciljevi zacrtani projektom su osvještavanje građana o važnosti zaštite dječjih prava, osobito prava na sudjelovanje, edukacija djece školske dobi u cilju važnosti osvještavanja i zaštite dječjih prava, osobito prava na sudjelovanje, osnaživanje djece školske dobi u svrhu aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici, te osnaživanje volontera za rad s djecom školske dobi u području zaštite ljudskih prava.

Glavne aktivnosti projekta su provedba interaktivnih radionica na temu dječjih prava, posjet predstavnicima vlasti, obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava, te istraživanje o postojećem znanju djece o njihovim pravima, informiranjem o mogućnostima aktivnog participiranja djece u razvoju zajednice, te potrebi djece za aktivnim sudjelovanjem.

Edukacija za članove i volontere Udruge za mlade

Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena sa zadovoljstvom se odazvala pozivu Udruge za mlade Agora [ ... ]

Opširnije...
Team - building u Beogradu

Prošli smo vikend (9. ožujka - 11. ožujka 2018.) proveli u jačanju kapaciteta naše [ ... ]

Opširnije...
Kreativna radionica: Tradicionalne vještine

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u prostorijama doma za starije i nemoćne „MiVa“, [ ... ]

Opširnije...

Stigla nam je i veljača, mjesec maškara i ljubavi, te smo ga proveli kroz izrađivanje maski [ ... ]

Opširnije...
Prvi modul edukacije za odgojitelje u Duga Resi

Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena, jučer je održala prvi modul edukacije za odgojitelje [ ... ]

Opširnije...
Završen treći ciklus radionica za djecu na temu „Izrada edukativne igre o pravima djece“

Danas, 28. veljače, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ provela je zadnju od ukupno [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top