resized

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ danas je održala konferenciju „Civilno društvo i mladi u Karlovcu“ u prostorijama Hotela Korana Srakovčić, s početkom u 10:00 sati. Konferencija je organizirana u sklopu inicijative mladih „Civilno društvo i mladi u Karlovcu“, koju je financijski podržao Grad Karlovac.

Ovom inicijativom željeli smo pružiti priliku organizacijama civilnog društva koje su aktivne u radu s mladima na području grada Karlovca da prezentiraju svoj rad usmjeren mladima i projekte koje su proveli za mlade i s mladima, kako bi potakli mlade grada Karlovca da sudjeluju u budućim aktivnostima organizacija civilnog društva. Potrebu smo ustanovili kroz aktivnu suradnju s organizacijama civilnog društva, te smo kroz zajednički rad prepoznali važnost predstavljanja i promoviranja aktivnosti koje provodimo s mladima i za mlade. Dosad na području grada Karlovca nije održana slična aktivnost, a potreba za promocijom rada i aktivnim uključivanjem mladih u naš rad postoji.  Cilj ove inicijative je bio je i organizirati „točku susreta“ organizacija civilnog društva, mladih ali i predstavnika lokalne samouprave koja neke od programa organizacija civilnog društva i financijski pomaže – između ostalog i ovu inicijativu.

Na konferenciju su se odazvali predstavnici i volonteri deset organizacija civilnog društva s područja grada Karlovca koje u svoj rad uključuju mlade i ovim putem im zahvaljujemo na sudjelovanju. Osim naše Udruge, koja je organizirala konferenciju, na istoj su sudjelovale sljedeće organizacije civilnog društva: Carpe Diem, LAG Vallis Colapis, Društvo Naša djeca Karlovac, ŽGK Korak, Izvan fokusa, Kinoklub Karlovac, KAoperativa, KA – MATRIX i Eko Pan. Predstavnica Grada, Renata Kučan, svojim je pozdravom započela konferenciju.

Osim konferencije, u sklopu inicijative mladih tiskana je i brošura istog naziva u kojoj se mogu naći informacije o aktivnostima koje organizacije civilnog društva provode za mlade i s mladima, te kontakt informacije o organizacijama civilnog društva koje su sudjelovale u ovoj inicijativi. Brošuru možete pronaći na sljedećem liku: Brošura - Civilno društvo i mladi u Karlovcu.

Inicijativu mladih „Civilno društvo i mladi u Karlovcu“ financira Grad Karlovac u iznosu od 2.850,00 kn.

Ovdje možete pronaći prezentacije koje su organizacije civilnog društva održale: Materijali s konferencije.

Podvodni svijet suočava se s opasnim prijetnjama

Podvodni svijet u europskim slatkovodnim tijelima i regionalnim morima nije u dobrom stanju. Loše [ ... ]

Opširnije...
Završene kreativne radionice na temu

Udruga za lokalni razvoj "Turbina Promjena" održala je kreativne radionice na temu "Kućni ljubimac"

Opširnije...
Učenje stranog jezika razvija kognitivne vještine djeteta

Mnogi se roditelji često pitaju koje je najbolje doba za učenje stranih jezika – pričekati [ ... ]

Opširnije...
Elektromagnetski smog

Tijekom proteklog stoljeća brzi je razvoj tehnologije, naročito na području elektromagnetskih i električnih [ ... ]

Opširnije...
Mjesečni rezime projekta

Kratki opis aktivnosti koje smo proveli u 11 mjesecu.

Proveli smo kreativne radionice bojanja jesenskih [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top