Nismo sami slika

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ nositelj je projekta integracije starih i nemoćnih u život lokalne zajednice „Nismo sami“.

Projekt „Nismo sami“ financiran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih i provodit će se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Centrom za socijalnu skrb Karlovac. Cilj projekta „Nismo sami“ je izgradnja kapaciteta udruge za pružanje socijalnih usluga starim, nemoćnim i siromašnim osobama na području posebne državne skrbi u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti navedene populacije.

Neke od aktivnosti koje će se provesti projektom „Nismo sami“ su izrađivanje baze podataka o korisnicima, uključivanje volontera, akcije prikupljanja paketa pomoći za stare i nemoćne, izrađivanje i provedba plana obilaska i pružanja pomoći prema potrebama korisnika, te uređenje prostora u svrhu kvalitetnog provođenja vremena. Također, projektom će se provesti i edukacija namijenjena korisnicima na temu „Korištenje računala i interneta za početnike“ koja će obuhvatiti pet korisnika.

Projektom integracije starih i nemoćnih u život lokalne zajednice „Nismo sami“ nastoji se informirati javnost o samom projektu i o problematici starijeg i nemoćnog stanovništva, unaprijediti sustav pružanja socijalnih usluga za starije i nemoćne, te se želi poboljšati kvaliteta života starijih i nemoćnih.

Ukupna vrijednost projekta je 150.000, 00 kuna, a partneri su Grad Karlovac i Centar za socijalnu skrb Karlovac. Projekt će se provoditi na području Popović brda i Gornje Trebinje od 1.10.2015. do 30.9.2016.

Trend Radio
HRK
Radio Mrežnica
KA Portal

Grad Karlovac

Portal Novosti

Predstavljen projekt

Udruga za lokalni razvoj „Turbina Promjena“ nositelj je Projekta usmjerenog unapređenju [ ... ]

Opširnije...
Branimira Penić na međunarodnom treningu u Srbiji

Branimira Penić sudjelovala je na međunarodnom treningu „The Power of Non Formal Education“ [ ... ]

Opširnije...
Održana volonterska akcija u sklopu kampanje Hrvatska volontira

 

U sklopu svibanjske kampanje Hrvatska volontira, danas je održana volonterska akcija „Kvart [ ... ]

Opširnije...
Trening BiTriMulti

Naš djelatnik Tibor Zatezalo sudjelovao je na treningu “BiTriMulti” održanom [ ... ]

Opširnije...
Radionica

U sklopu manifestacije Karlovački vrtuljak 2018, koju organizira Društvo naša [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top