FullSizeRender3

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ nositelj je projekta osnaživanja i educiranja stanovništva lokalnih ruralnih zajednica na PPDS-u na području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije – „Zelena klupica“.

Projekt „ Zelena klupica“ sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te provodit će se u partnerstvu s Općinom Plaški. Ciljevi zacrtani projektom su poticanje korištenja obnovljivih izvora energije na području PPDS –a, podizanje razine svijesti stanovništva lokalnih ruralnih zajednica o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, te poticanje ekološkog načina promišljanja, postavljanje instalacije solarne klupe i uspostava partnerstva udruga i lokalnih dionika u proaktivnom radu na promociji energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Glavne aktivnosti projekta su dobava i ugradnja solarnih klupa kao praktičnog primjera korištenja energije Sunca za svakodnevnu upotrebu stanovništva Općine Plaški. Kroz edukativnu radionicu za djecu na temu obnovljivih izvora energije i edukativnih radionica na teme energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za lokalno stanovništvo nastojat će se osnažiti uloga mještana i domicilnog stanovništva, organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave. Glavni cilj radionica je upoznavanje navedenih skupina sa mogućnostima i potencijalima korištenja Sunčeve energije i ostalih oblika obnovljivih izvora energije na području Općine Plaški, te s energetskom učinkovitošću u svim aspektima ljudskog života i poticanje fizičkih osoba na korištenje i primjenu obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Ukupna vrijednost projekta je 142.750,00 kuna. Projekt se provodi na području Općine Plaški u razdoblju od 1. prosinca 2015. do 30. studenog 2016. godine.

Trend Portal

KAPortal

Radio Mrežnica

24 sata

24 sata

Portal za mlade

HRK

Izbor za najmješanca grada Karlovca 2018. godine

Još jedan izbor za najmješanca grada Karlovca je iza nas.

Opširnije...
Kako uštedjeti energiju u kućanstvima

Štednja je danas postala najtraženija tema, stoga vam donosimo jedan opširniji pregled [ ... ]

Opširnije...
Biootpad

Osim što možemo reciklirati različite materijale, kao što su plastika, papir, guma, [ ... ]

Opširnije...
Mjesečni rezime projekta

 

Kratki opis aktivnosti koje smo proveli u 9 mj.

Opširnije...
Gljivarstvo na području grada Karlovca

Gljivarstvo je ogromno područje rada, a obuhvaća proizvodnju hrane, tehnologiju prerade, farmaceutiku [ ... ]

Opširnije...

Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" sudjelovala je na današnjem 10. Sajmu udruga [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top