13313651 10209421418431667 2129149479 o

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u prostorijama Osnovne škole „Kardinal Alojzije Stepinac“  Krašić održala je u srijedu 1. lipnja 2016. u 13:15 sati edukativnu radionicu za učenike šestih razreda na temu: „Misli zeleno, radi zeleno“.

Edukativna radionica je održana u sklopu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja koji se održava od 30. svibnja 2016. do 5. lipnja 2016.

Europski tjedan održivog razvoja se obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji Europski tjedan održivog razvoja posvećen je Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Također, edukativna radionica: „Misli zeleno, radi zeleno“ predstavlja dodatnu vrijednost projekta „Zeleni val“. Partneri na projektu su: Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i Općina Plaški, a financiran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Gosti – predavači ovoga puta su bili zaposlenici Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“  Branimira Penić, mag.paed. i Emanuel Cipurić, mag.oec.

Cilj edukativne radionice bio je upoznati učenike s pojmom održivog razvoja i njegovog značaja za razvoj društva u cijelosti, te s načinima na koji pojedinac i lokalna zajednica mogu pridonijeti postizanju Globalnih ciljeva održivog razvoja. Posebno smo se osvrnuli na globalni cilj broj 11: „Održivi gradovi i održive zajednice“ u sklopu kojeg smo učenicima predstavili temu „Odvojeno prikupljanje otpada“, te su učenici izradili vlastiti eko – otok koji će koristiti u prostorijama škole.

 

HRK

ESDW

Online trening #SkillMe


Mreža mladih Hrvatske poziva zainteresirane volontere i youth workere na početku svog rada u sektoru [ ... ]

Opširnije...
Održana konferencija: Civilno društvo i mladi u Karlovcu

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ danas je održala konferenciju „Civilno [ ... ]

Opširnije...
Završen ciklus radionica za djecu na temu „Prava i obveze djece“

Naša prava

Danas, 14. prosinca 2017., Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ [ ... ]

Opširnije...
Završen ciklus kreativnih radionica u sklopu Inicijative mladih „Božićno zvono“

Udruga za lokalni razvoj „Turbina Promjena“, je danas, 14. prosinca 2017. godine, održala [ ... ]

Opširnije...

Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena, uz podršku Grada Karlovca, organizira konferenciju: [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top