20180118 110042

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ danas je provela zadnju od ukupno četiri radionice u ciklusu pod nazivom „Konvencija o pravima djece“, koje se provode u sklopu projekta promicanja dječje participacije „Naša prava“. Radionice su održane na području grada Karlovca i županije, u četiri osnovne škole (OŠ Grabrik, OŠ Draganići, OŠ Mahično te OŠ Banija) s učenicima četvrtih razreda.

Ciklus radionica „Konvencija o pravima djece“ drugi je od ukupno četiri ciklusa radionica koje se provode u sklopu projekta „Naša prava“, a radionice je vodila Kristina Cindrić, volonterka iz partnerske organizacije na projektu, DND Karlovac, te je na radionicama sudjelovalo dvoje volontera Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.

Ciljevi ciklusa radionica pod nazivom „Konvencija o pravima djece“ bili su upoznati učenike s Konvencijom o dječjim pravima, potaknuti suradnju, toleranciju i poštivanje različitosti mišljenja te ih potaknuti na razmišljanje o zaštiti dječjih prava.

 

 

 

20180118 105634

Kroz radionice su tako imali priliku naučiti nešto više o dokumentu koji štiti dječja prava, a kako bi što bolje i kvalitetnije usvojili znanje, djeca su imala par zadataka. Tako su dobili zadatak rangirati zadana dječja prava po važnosti od najvažnijeg prema, po njihovom mišljenju, najmanje važnog. Drugi zadatak bio je napraviti plakat tako da je svaka od četiri grupe dobila jednu kategoriju prava, koje su zatim morali nacrtati i svojim riječima objasniti. Zadnji dio radionice su dobili jedan mali istraživački zadatak gdje su morali odgovoriti na pitanja poput – navesti primjer nepoštivanja dječjeg prava, zašto nam je Konvencija o pravima djece uopće važna, što djeca mogu učiniti kako bi svoja prava zaštitili i sl. U svim ovim zadacima djeca su pokazala izuzetno znanje i međusobnu suradnju.

Podsjećamo, na prošlim su radionicama pod nazivom „Prava i obveze djece“, koje su se održale u prosincu 2017. godine, djeca kroz edukativne igre imala priliku naučiti koja su to njihova prava, a zatim svoja najdraža prava i/ili obveze i nacrtati.

20180126 101452

 

Projekt promicanja dječje participacije „Naša prava“ financiran je u iznosu od 44 tisuće kuna od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Društvom Naša djeca Karlovac, a provodi se do kraja travnja 2018.godine, te obuhvaća oko stotinjak djece iz navedenih škola.

20180126 102442

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top