28055730 10212628133230517 774310626096909830 n

Udruge Turbina promjena i Suvlasnika-stanara Grada Karlovca kreću u zajednički projekt kojem je cilj educirati građane kako trošiti energiju i smanjiti troškove. Prema podacima koje imaju, u Hrvatskoj kućanstva troše više od deset posto svojih prihoda na troškove energije.

Više od 80 posto zgrada u Hrvatskoj ne zadovoljava tehničke propise iz 1987. godine, odnosno imaju velike gubitke toplinske energije. Osim što se posljednjih godina susrećemo s pojmom energetske učinkovitosti, javlja se i pojam energetskog siromaštva.

Dvije udruge će stoga zajedničkim snagama pokušati provesti terenska istraživanja kako bi na taj način došli do podataka o potrošnji energije, ali i ustanovile navike građana.  Stoga su odlučili krenuti u organizaciju tribina na kojima bi uspostavili kontakt s građanima, ali i istaknuli pozitivne primjere kojih ima u našem gradu. Prva u nizu bit će održana sljedećeg tjedna, a o mjestu i vremenu oržavanja, građani će biti na vrijeme obaviješteni.

Preuzeto s: Trend

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top