Izrada edukativne drustvene ogre 3

Danas, 28. veljače, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ provela je zadnju od ukupno četiri radionice u ciklusu radionica pod nazivom „Izrada edukativne igre o pravima djece“, koje se provode u sklopu Projekta promicanja dječje participacije „Naša prava“. Radionice su održane na području grada Karlovca i županije, u četiri osnovne škole (OŠ Grabrik, OŠ Draganići, OŠ Mahično te OŠ Banija) s učenicima četvrtih razreda.

 

Ciklus radionica „Izrada edukativne igre o pravima djece“ treći je od četiri ciklusa radionica predviđenih projektom „Naša prava“, a radionice su vodile Jasmina Rendulić i Melita Golub, stručne suradnice iz partnerske organizacije na projektu DND Karlovac te je na radionicama sudjelovalo ukupno troje volontera Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.

U ovom ciklusu radionica učenici su imali priliku ponoviti što su to dječja prava, koja su dječja prava te se prisjetiti najvažnijeg dokumenta koji štiti njihova prava, odnosno Konvencije o pravima djece.

 

No, važniji dio radionica je bila upravo izrada edukativne društvene igre, koju su radili svi učenici uključeni u provedbu radionica. Naime, svaka je škola imala priliku napraviti jedan dio igre (ukupno četiri dijela, odnosno četiri škole). Tako su učenici svake škole imali razne zadatke – jedna je skupina oslikavala figure za društvenu igru, druga skupina izrađivala je igraću kocku, treća skupina pisala je zadatke koji će se nalaziti na tri vrste kartica (želje, potrebe, pitanja o dječjim pravima), a četvrta skupina je oslikavala igru. Tako da je nakon provedenih radionica igra u potpunosti završena. Osim toga, sami učenici davali su prijedloge o nazivu igre, a o najboljem nazivu odlučit će žiri sastavljen od voditeljica radionica Jasmine Rendulić i Melite Golub iz Društva naša djeca Karlovac, te Branimire Penić i Anamarije Garašić iz Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.

Izrada edukativne drustvene ogre 5

Izrada edukativne drustvene ogre 5

Izrada edukativne drustvene ogre 6

 

Također, prilikom održavanja radionice u OŠ Banija, učenici su u sklopu radionice obilježili i Dan ružičastih majica, odnosno dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji se u Hrvatskoj obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači. Tako su učenici prigodnim porukama rekli „NE vršnjačkom nasilju“.

Sljedeći ciklus radionica po projektu „Naša prava“ nastavlja se u ožujku, a u mjesecu travnju predviđen je dolazak u škole kako bi učenici koji su ovu društvenu igru izrađivali, mogli igru i odigrati.

Projekt promicanja dječje participacije „Naša prava“ financiran je u iznosu od 44 tisuće kuna od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Društvom Naša djeca Karlovac, a provodi se do kraja travnja 2018.godine, te obuhvaća oko stotinjak djece iz navedenih škola.

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top