Zavrsna_konferencija_za_medije

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ održala je završnu konferenciju za medije povodom završetka provedbe Projekta promicanja dječje participacije „Naša prava“. U projektu su sudjelovali učenici četvrtih razreda četiri osnovne škole (ujedno i suradnice u projektu) - OŠ Banija, OŠ Grabrik, OŠ Draganići te OŠ Mahično. U projektu je sudjelovalo i pet volontera Udruge Turbina promjena. Stručni suradnici koji su provodili radionice za djecu bili su Kristina Cindrić, Jasmina Rendulić i Melita Golub iz Društva naša djeca Karlovac, te Leo Staković – stručni suradnik Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.

 

Glavne aktivnosti ovog projekta Udruge, koji je bio svojevrsni nastavak sličnog projekta koji se provodio prošle godine u osnovnim školama Krašić i Mahično, bile su inicijalno istraživanje o postojećem znanju djece o njihovim pravima i načinima ostvarivanja, održavanje edukativnih radionica o dječjim pravima, izrada edukativno-društvene igre te izrada videa o dječjim pravima. Ukupno je provedeno 16 radionica predviđenih po projektu tijekom četiri ciklusa (Dječja prava i obaveze, Konvencija o pravima djece, Izrada edukativno-društvene igre o dječjim pravima te Izrada videa o dječjim pravima).

Izrada igre za prezentaciju

Uz radionice predviđene po projektu, održano je dodatnih 9 radionica – dvije radionice edukacije za odgajatelje u DV Duga Resa na temu dječjih prava i obaveza, četiri radionice u osnovnim školama Mahično, Draganići, Banija i Krašić povodom Dana sigurnijeg interneta te tri radionice igranja igre o dječjim pravima „1,2,3 – Imamo prava svi!“ u OŠ Banija, Grabrik i Mahično, s učenicima koji su sudjelovali u izradi same igre.

Projekt „Naša prava“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se provodio u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Društvom Naša djeca Karlovac. Ukupna vrijednost projekta je 44 000,00 kuna i provodio se na području Grada Karlovca i županije, u suradnji s osnovnim školama Banija, Draganići, Grabrik i Mahično. Projekt se provodio u razdoblju od 1. studenog 2017. do 30. travnja 2018.

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top