Solarno stabloSolarno stablo predstavlja točku okupljališta mladih ljudi, na kojem se uz praktično korištenje obnovljivih izvora energije može putem web sučelja i edukativnom kampanjom jačati svijest građana o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, efektima uštede energije kroz energetsku učinkovitost i zelenu gradnju.

Solarno stablo je javni solarni punjač mobitela, tableta i prijenosnih računala. Kompozicijski sklop solarnog punjača čine dva osnovna elementa: prijemnik i klupa. Osnovna funkcija prijemnika, koncipiranog u obliku stabla, je da transformira solarnu energiju u svima neophodnu električnu. Ujedno, solarno stablo postati će i besplatni hotspot u centru grada Karlovca budući da je Wi-Fi instalacija dio konfiguracije stabla.

Ukupna vrijednost projekta je 352.000,00 kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i eenergetsku učinkovitost projekt sufinancira sa 40% vrijednostiSolarno stablo 3 investicije, a Grad karlovac sa 30% vrijednosti. Uz ova dva partnera u provedbi projekta sudjeluju kao partneri Općina Plaški, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, te Dom za djecu „Vladimir Nazor“. Projekt će se provoditi na području grada Karlovca i Općine Plaški od 01.09.2014. do 31.08.2015. godine.

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top