45027310 2136002279980869 2767316801124564992 n

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ kroz proteklih tjedan dana, provela je četiri edukativne radionice na teme „Obnovljivi izvori energije“ i „Poticanje smanjivanja otpada u obiteljskom domu“, u Dječjem vrtiću Dubovac i Dječjem vrtiću Rakovac te osnovnim školama Mahično i Banija.

Radionice je održala djelatnica Udruge, Petra Šegulić, a održane su u sklopu Projekta osnaživanja i educiranja djece i građana na području obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša – „Misli zeleno“, s ciljevima podizanja svijesti djece i građana o zaštiti okoliša, mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije i problemima razvrstavanja otpada, poticanje ciljane skupine na ekološki način promišljanja kroz edukativne radionice i organizirane tribine te s ciljem umrežavanja Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ s lokalnim dionicima u proaktivnom radu na promociji zaštite okoliša, mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije i problemima razvrstavanja otpada. Projekt financira Hostel Karlovac d.o.o. Selce, u vrijednosti od 3.000,00 HRK. Kroz projekt su također predviđene kreativne radionice za djecu „Osmisli Eko plakat“ i četiri javne tribine za građane. Kroz kreativne radionice „Osmisli Eko plakat“, izabrat će se najljepši crteži djece te će se na temelju njih izraditi promidžbeni plakati u cilju osvještavanja građana o očuvanju energije i problemima otpada. Kroz planirane javne tribine za građane, informirat će se javnost o osnovnim značajkama zaštite okoliša te će se sudionicima tribina podijeliti „Eko paketi“ s osnovnim pomagalima u kućanstvu koji pridonose smanjenju potrošnje energije i očuvanju iste (led žarulja, gumene trake za brtvljenje prozora, termoreflektirajući panel i četkasta brtvila za vrata).

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top