solarno tribina  web

U knjižnici za mlade je 23.1.2015. održana javna rasprava na temu energetske učinkovitosti i mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije na području grada Karlovca i Karlovačke županije.
Javna rasprava održana je u sklopu provedbe projekta «Solarno stablo» kojeg provodi Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“. Solarno stablo biti će postavljeno na Vunskom polju kao javni solarni punjač mobitela, tableta i prijenosnih računala. Solarno stablo postat će i besplatni hotspot u centru grada Karlovca budući da je Wi-Fi instalacija dio konfiguracije stabla.


Na javnoj raspravi predstavljen je projekt „Solarno stablo“ i edukativne radionice koje su jedna od aktivnosti projekta. Edukativnim i interaktivnim radionicama se nastoji upoznati interesnie skupine sa mogućnostima i potencijalima korištenja Sunčeve energije i ostalih oblika obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti na području Karlovačke županije, te poticati njihovo na korištenje i primjenu. Tako će se u sklopu projekta održati edukacija o prednostima korištenja obnovljivih izvora energije, edukativna radionica na temu kako provesti vlastite projekte poticanja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, edukativna radionica o obnovljivim izvorima energije i energetske učinkovitosti u višestambenim zgradama, edukativna radionica što je energerski učinkovita kuća, kao i edukativna i interaktivna radionica za djecu.
Također je predstavljeno uređenje sportsko-rekreacijske zone Vunsko polje koje je održala projektantica Vlasta Lendler Adamovac, te je održano predavanje na temu Energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj i Karlovcu gdje se je govorilo o ulaganjima i projektima obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti. U sklopu predavanja također su predstavljeni javni pozivi/natječaji koje će raspisati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te Grad Karlovac u 2015. godini.
Ujedno je najavljeno da će Udruga „Turbina promjena“ u veljači održati edukativnu radionicu na tematiku aktualnih natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji se odnose na energetsku obnovu višestambenih zgrada, na kojoj će se predstaviti natječaji i dati upute predstavnicima stanara na koji način prijaviti projekte na natječaj Fonda.

 

Linkovi:

Radio Mrežnica

Trend portal

 

volonteri

solarno stablo BANNER 300px

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top