20190913 152942

Udruga za lokalni razvoj „Turbina Promjena“ predstavila je Projekt osvještavanja građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja i odgovorne skrbi za životinje – „Daj Šapu!“ koji se ove godine održava već četvrti put. U prostorijama Udruge predstavljene su glavne aktivnosti projekta, dok je istovremeno održano snimanje pasa za Kalendar „Daj šapu“ 2020. u kojem su i ove godine glavne zvijezde upravo psi koji traže svoj „zauvijek dom“, a nalaze se pod skrbi partnerske Udruge „Najbolji prijatelj“. Pse je fotografirao poznati karlovački fotograf Denis Stošić.

              Projekt ove godine sufinanciraju Grad Karlovac (Ured gradonačelnika) u iznosu od 5.000,00 kuna te tvrtke Zelenilo d.o.o. u iznosu od 5.000,00 kuna i Gradska toplana d.o.o. u iznosu od 2.000,00 kuna. Glavni ciljevi projekta su osvještavanje građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja i odgovorne skrbi za životinje, edukacija djece školske i vrtićke dobi u cilju zbližavanja i gradnje humanog odnosa prema životinjama, razvijanje svijesti i odgovornog vlasništva, te obuka mladih volontera u cilju zbližavanja i gradnje humanog odnosa prema životinjama, razvijanje svijesti i odgovornog vlasništva.

20190913 153145

              Najvažnije aktivnosti po Projektu „Daj šapu!“ ove godine su: Izbor za najmješanca grada Karlovca u sklopu kojeg će se i ove godine tiskati kalendari s fotografijama pasa za udomljavanje s ciljem prikupljanja donacija za pse u skloništima, Facebook Izbor za najmješanca, provedba edukativnih radionica za dječje vrtiće te osnovne škole grada Karlovca, izrada magneta sa životinjskim motivima te brojne druge.

              Kao i do sada, tijekom Izbora za najmješanca grada Karlovca koji će se održati 05. listopada 2019. godine, u sklopu Svjetskog dana zaštite životinja, prikupljat će se donacije za pse koji čekaju svoj „zauvijek dom“, a projektom se nastoji promovirati udomljavanje pasa umjesto kupnje istih, kao i važnost zaštite životinja i razvijanje humanog odnosa prema njima.

              Svi zainteresirani vlasnici pasa mješanaca mogu svoje četveronožne najbolje prijatelje prijaviti na ovogodišnji Izbor za najmješanca putem Facebook stranice Projekta www.facebook.com/projektdajsapu ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Za sudjelovanje na Izboru za najmješanca grada Karlovca potrebna je kotizacija i to u obliku paketa hrane za pse po vlastitom izboru. Sva prikupljena hrana će se donirati za pse koji još uvijek u skloništu ili u privremenim smještajima čekaju svoj dom.

20190913 153154

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top