EVS

Imaš li hrabrosti otići od kuće na duže vrijeme i upoznati novu kulturu, a usput se aktivno angažirati u radu s osobama s posebnim potrebama, radu s mladima ili pak na području zaštite okoliša zemlje u koju odlaziš? Jeste li organizacija koja želi dodati europsku dimenziju svojem radu ugošćivanjem međunarodnih volontera? Jeste li organizacija koja želi pružiti europske prilike mladima iz svoje lokalne zajednice i slati ih da provedu neko vrijeme volontirajući u drugoj zemlji?

Ako ste odgovorili potvrdno na barem jedno od ovih pitanja, na pravome ste mjestu - jer Europska volonterska služba, popularno zvana EVS, ima rješenje za vas!

Europska volonterska služba podupire dugoročno individualno i grupno volontiranje mladih. Da bi volonter mogao otići u drugu zemlju, važna su još dva partnera: organizacija pošiljatelj i organizacija domaćin. Organizacija pošiljatelj je pravna osoba iz zemlje u kojoj volonter boravi i koja je zadužena za pripremu volontera za boravak u stranoj zemlji, za održavanje kontakta s volonterom za vrijeme trajanja volonterske službe i za pružanje podrške volonteru nakon povratka.

Organizacija domaćin je odgovorna za planiranje i provedbu aktivnosti, za podršku pri izvršavanju zadataka i prilagodbe životu u stranoj zemlji te za osposobljavanje volontera.

 

Akreditacija udruge za EVS

 

 Sto ocekivati od EVS-aweb  EVS-Manualweb  Skolica do kvalitete u EVS-uweb

Što očekivati od EVS-a

EVS Manual

Školica do kvalitete u EVS-u

Sponzori

Cistoca.pngLogotip-Vodovod-i-kanalizacija.pngREGEA-web.pngbrunata.pnggrb_karlovca_copy.pnghep.png
Go to top