17910976 1099225436890781 1498007743 n

U petak, 7.4.2017. godine, u prostorijama stare škole Gornja Trebinja održan je sastanak s MO Popović Brdo u sklopu projekta „Prilika za nas“, te građanske inicijative „Zajednica za djecu“. Partneri na projektu „Prilika za nas“ su Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i Centar za socijalnu skrb Karlovac, a projekt je financiran sredstvima iz državnog proračuna putem Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. Građanska inicijativa „Zajednica za djecu“ će se provesti uz financijsku podršku Zaklade za promicanje partnerstva i razvoj civilnog društva kroz decentralizirani model financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Sastanak s MO Popović Brdo je održan kako bi se lokalna zajednica upoznala s projektnim aktivnostima koje Udruga provodi na području Gornje Trebinje i Popović Brda, te kako bi se što više zainteresiranih građana kroz volonterske aktivnosti uključilo u rad Udruge, a sve u svrhu razvoja lokalne zajednice. Na sastanku smo predstavili aktivnosti Udruge na spomenutom području u sklopu projekta „Prilika za nas“, preporučili mještanima da kontaktiraju voditelja projekta ukoliko se pokaže dodatni interes korisnika za pomoć u kući i oko kuće, te smo predstavili prava starijih osoba u sustavu socijalne skrbi i odgovornost institucija u osiguravanju istih.

Druga točka dnevnog reda bila je građanska inicijativa „Zajednica za djecu“ kojom se želi urediti dječje igralište u sklopu stare škole Gornja Trebinja. Na sastanku je dogovoren datum, ali i konkretne aktivnosti u koje se mještani mogu uključiti, kako bi se ova inicijativa provela. Očekuje se angažman volontera iz lokalne zajednice, a osobito djece i mladih.

Ispred Udruge su na sastanku sudjelovali predsjednik Udruge i voditelj projekta „Prilika za nas“ Žarko Latković, Branimira Penić i Josip Cipurić, predstavnici Mjesnog odbora Popović Brdo, predsjednica vijeća Mjesnog odbora Popović Brdo Suzana Čečura, te zainteresirani lokalni stanovnici. Na sastanku je ukupno sudjelovalo 15 osoba.

Radio Mrežnica

Karlovački

 

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top