ZKD 6

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ nositelj je Projekta organiziranja dnevnih aktivnosti za starije osobe „Zajedno kroz dan“. Projekt „Zajedno kroz dan“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se je provodio u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Karlovac, Obiteljskim domom za starije i nemoćne „Nobiles“, Obiteljskim domom za starije i nemoćne „MiVa“ i Obiteljskim domom za starije i nemoćne „Vila Jelaši“.

Ciljevi zacrtani projektom bili su osvještavanje građana o važnosti podizanja kvalitete života starijih osoba kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, podizanje kvalitete života starijih osoba kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici, osnaživanje volontera za rad sa starijim osobama kroz organiziranje dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici i unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe u ruralnim krajevima Karlovačke županije

Projektom su obuhvaćena sveukupno 42 korisnika u tri doma za starije i nemoćne – “MiVa”, “Nobiles” i “Vila Jelaši”. U provedbu projekta bili su uključeni i stručni suradnici koji su provodili radionice stručne tematike za naše starije – radionicu prve pomoći provela je Antonija Husnik, radionicu tradicionalnih vještina provela je Ivančica Cipurić, a radionice vježbe na stolicama proveo je Dino Šekerović. Osim stručnih suradnika, u provedbu projekta bili su uključeni i volonteri, sveukupno njih devetero s 85 volonterskih sati. Na projektu je bila zaposlena jedna mlada osoba.

Kroz ovaj projekt smo organizirali sveukupno 120 dnevnih aktivnosti kroz 40 tjedana. Dnevne aktivnosti su bile kreativnog, informativnog, zabavnog, kulturnog i sportskog karaktera. Osim dnevnih aktivnosti održali smo i dvije konferencije za medije – jednu kojom smo predstavili projekt i jednu kojom smo široj zajednici predstavili rezultate projekta. Također smo proveli i edukaciju za volontere o postupanju prema starijim osobama, te četiri radionice stručnog karaktera, koje su proveli naši vanjski stručni suradnici.

Ukupna vrijednost projekta je 49.600,00 kuna. Projekt se provodio na području Draganića i Karlovca u razdoblju od 2. svibnja 2017. do 1. svibnja 2018. godine.

 

Završna konferencija - Prezi 

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top