enerjiEN

Upravljanje ili gospodarenje energijom uključuje planiranje i rad jedinica za proizvodnju energije i potrošnje energije.

Ciljevi su očuvanje resursa, zaštita klime i ušteda troškova, dok korisnici imaju stalan pristup energiji koja im je potrebna ona je usko povezana s upravljanjem okolišem, upravljanjem proizvodnjom, logistikom i ostalim etabliranim poslovnim funkcijama. Upravljanje energijom je proaktivna, organizirana i sustavna koordinacija nabave, pretvorbe, distribucije i korištenja energije kako bi se ispunili zahtjevi, uzimajući u obzir okolišne i ekonomske ciljeve.

Jedan od početnih koraka za učinkovit program kontrole troškova energije je energetska procjena osnovne linije koja ispituje obrazac postojećeg korištenja energije od strane vlade ili bilo kojeg pod-entiteta vlade ili privatne organizacije. Ovaj će program postaviti referentnu točku za poboljšanje energetske učinkovitosti. Energetska učinkovitost može poboljšati postojeću potrošnju energije i usporedbu svakog pojedinog dijela kao što su područje, pod-područje i industrija itd.

Važno je integrirati upravljanje energijom u organizacijsku strukturu kako bi se upravljanje energijom moglo provesti. Treba regulirati odgovornosti i interakciju donositelja odluka. Delegacija funkcija i nadležnosti proteže se od najvišeg rukovodstva do izvršnog radnika. Nadalje, sveobuhvatna koordinacija može osigurati ispunjenje zadataka tj. uštedom.

 

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top