IMAG5677

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ provodi EU projekt jačanja kapaciteta za organizacijski razvoj i razvoj volonterizma na području Karlovca i općine Plaški „Jedan, dva, tri uključi se i ti“. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge vlade RH u iznosu od 199.280,00 kn. Tijekom provođenja projektaorganizirana je edukacija za sedam volontere iz Karlovca i općine Plaški „Organiziranju zajednice“.

Datumi izvođenja radionice: 8.06., 9.06., 10.06., 11.06., 12.06. 2015. godine od 9.00 - 17.00 sati.

Lokacija: Društveni dom (prostorije „bivšeg“ vrtića)u općini Plaški.

Cilj edukacije: Upoznavanje polaznika edukacije sa radom u zajednici uz uključivanje analitičkih i planskih alata, te inter-personalnih i zagovaračkih sposobnosti polaznika.

Edukacija je obuhvatila teorijski i praktičan rad s polaznicima, prijenos osnovnih znanja i vještina rada u zajednici , s naglaskom na anglo-američku tradiciju socijalnog rada, kao i praktične vježbe: anketiranje najistaknutijih pojedinaca lokalne zajednice radi procjene potreba, održavanje tiskovne konferencije u izvođenju polaznika edukacije, razrada i prezentacija ciljeva i aktivnosti budućih projektnih prijedloga.

Edukatori edukacije: Milan Medić voditelj ureda LAG Vallis Colapis
                                Ana Matko, voditeljica financija

Teme obuhvaćene edukacijom:

  • - Metodologija procjene potreba
  • - Metodologija strateškog i akcijskog planiranja udruge
  • - Organiziranje zajednice i vođenje javno-zagovaračkih kampanja
  • - Odnosi s javnošću i vidljivost udruge
  • - Prikupljanje sredstava i financijsko vođenje udrugaMetoda rada edukacije: rad u grupama (razgovori i rasprave u grupama)

Rezultat edukacije: stjecanje osnovnih vještina polaznika za rad u zajednici, potrebnih za jačanje kapaciteta udruge i prepoznatljivosti udruge u lokalnoj zajednici
Evaluacija edukacije: Nakon edukacije provodila se evaluacija edukacije od strane polaznika kroz ispunjavanje evaluacijskih listića.

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top