FullSizeRender3

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ nositelj je projekta osnaživanja i educiranja stanovništva lokalnih ruralnih zajednica na PPDS-u na području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije – „Zelena klupica“.

Projekt „ Zelena klupica“ sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te provodit će se u partnerstvu s Općinom Plaški. Ciljevi zacrtani projektom su poticanje korištenja obnovljivih izvora energije na području PPDS –a, podizanje razine svijesti stanovništva lokalnih ruralnih zajednica o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, te poticanje ekološkog načina promišljanja, postavljanje instalacije solarne klupe i uspostava partnerstva udruga i lokalnih dionika u proaktivnom radu na promociji energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Glavne aktivnosti projekta su dobava i ugradnja solarnih klupa kao praktičnog primjera korištenja energije Sunca za svakodnevnu upotrebu stanovništva Općine Plaški. Kroz edukativnu radionicu za djecu na temu obnovljivih izvora energije i edukativnih radionica na teme energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za lokalno stanovništvo nastojat će se osnažiti uloga mještana i domicilnog stanovništva, organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave. Glavni cilj radionica je upoznavanje navedenih skupina sa mogućnostima i potencijalima korištenja Sunčeve energije i ostalih oblika obnovljivih izvora energije na području Općine Plaški, te s energetskom učinkovitošću u svim aspektima ljudskog života i poticanje fizičkih osoba na korištenje i primjenu obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Ukupna vrijednost projekta je 142.750,00 kuna. Projekt se provodi na području Općine Plaški u razdoblju od 1. prosinca 2015. do 30. studenog 2016. godine.

Trend Portal

KAPortal

Radio Mrežnica

24 sata

24 sata

Portal za mlade

HRK

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top