rsz dani otvorenih vrata eu projekata

Od 9. do 19. svibnja 2019. godine obilježavaju se „Dani otvorenih vrata EU projekata“, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. „Dani otvorenih vrata EU projekata“ predstavljaju način na koji se Hrvatska ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom "Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti  građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe. Iz toga razloga Europska komisija je izrazila interes za informacijama veznima uz odaziv javnosti i rezultate „Dana otvorenih vrata lokalnih EU projekata u Hrvatskoj“.

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ uključila se u obilježavanje „Dana otvorenih vrata EU projekata“ održavši šest edukativnih radionica u spomenutom tjednu obilježavanja, na temu „Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada“. Radionice se kroz godinu održavaju u sklopu EU projekta „Pametno odloži #Bolji Karlovac složi“ čiji je nositelj Grad Karlovac. Edukativne radionice predviđene kroz aktivnosti projekta „Pametno odloži #Bolji Karlovac složi“ organiziraju i izvode djelatnice Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ Anamarija Garašić Severinac i Petra Šegulić.

Radionice su se održale u OŠ Skakavac, OŠ Braće Seljan, OŠ Rečica, DV Rakovac i Turanj te u OŠ Dubovac. Djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi imala su priliku usvojiti osnovno znanje o tome koji otpad mogu odvajati i reciklirati, od čega je koji otpad napravljen, što, kako i kamo ga odvojiti te kako teče proces samog recikliranja. Na svim provedenim radionicama sudjelovalo je sveukupno 113 djece plus odgojno – obrazovni djelatnici škola i vrtića.

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top