Photo by Matthias Zomer from Pexels

Udruga „Turbina promjena“ ovaj je mjesec započela s aktivnostima po Projektu usmjerenom unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici – organiziranje dnevnih aktivnosti za starije i nemoćne osobe „Staza sreće“.

 "Brzo starenje stanovništva i stalan porast ljudske dugovječnosti u cijelom svijetu predstavlja jedan od najvećih društvenih, ekonomskih i političkih transformacija našeg vremena. Te demografske promjene će utjecati na svaku zajednicu, obitelj i osobu."

- Ujedinjeni narodi

Stoga je vrlo važno prepoznati važnost uloge starijih osoba u društvu i obitelji, te poticati starenje u kojem osoba uspješno stari na način da pronalazi nove aktivnosti i ostaje aktivna. Upravo iz toga razloga smo započeli sa ovim projektom.

Projekt organiziranja dnevnih aktivnosti za starije i nemoćne osobe „Staza sreće“ za temeljnu svrhu ima organiziranje dnevnih aktivnosti za starije i nemoćne osobe u lokalnoj zajednici, ali i osnaživanje kapaciteta Udruge za pružanje socijalnih usluga starijim osobama na nerazvijenim, ruralnim područjima Karlovačke županije. U cilju poboljšanja kvalitete života i socijalnog uključivanja ciljane skupine u život lokalne zajednice, tijekom projekta će se organizirati dnevne aktivnosti za minimalno 40 starijih osoba u obiteljskim domovima za starije i nemoćne „Vila Korana“ u Bariloviću i „MiVa“ u Draganiću, a u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima korisnika, kroz različite grupe aktivnosti koje su usklađene s mogućnostima korisnika. Ono što se želi postići daljnjom podrškom takvim projektima je očuvanje kontinuiteta u pružanju ovih usluga kao i njihov daljnji razvoj, u okviru mjere unapređivanja i razvoja pružanja izvaninstitucijskih usluga za starije. Planirana uloga organizacija civilnog društva koja se ostvaruje kroz ovaj projekt jest izravno provođenje aktivnosti organiziranja dnevnih aktivnosti za starije osobe na lokalnoj razini.

Projekt provodi Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Centrom za socijalnu skrb Karlovac. Projekt će trajati 12 mjeseci, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ukupna vrijednost projekta je 80.000,00 kuna i provodit će se na području Općine Barilović i Općine Draganić.

Rezolucija 46/91 Ujedinjenih naroda navodi načelo društvenog sudjelovanja prema kojem bi starije osobe trebale ostati sastavni i aktivni dio društva te podijeliti svoja znanja i vještine s mlađim generacijama !

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top