Naslovna Daj Sapu konferencija

Udruga za lokalni razvoj „Turbina Promjena“ održala je 16. prosinca 2019. godine završnu konferenciju projekta „Daj šapu“. Ovo je četvrta godina kako „Turbina promjena“ provodi ovaj projekt te je istovremeno najuspješnija godina do sada.

Projekt se provodio od kolovoza ove godine te završava krajem prosinca. Jedna od glavnih aktivnosti projekta „Daj šapu“ svakako je bio četvrti Izbor za najmješanca grada Karlovca koji se ove godine, kao i svake do sada, održao povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja.

Na karlovačkoj promenadi se tako početkom listopada okupilo više od 50 pasa mješanaca kako bi učestvovalo u ovogodišnjem Izboru, a sami vlasnici te posjetitelji Izbora imali su priliku donacijama pomoći psima koji još uvijek čekaju svoj „zauvijek dom“. Prodajom majici, kalendara i magneta tijekom provedbe projekta prikupljeno je više od 3.000,00 HRK, a sav novac je doniran partnerskoj Udruzi „Najbolji prijatelj“ te Udruzi Mijau iz Karlovca. Dio prikupljenih donacija Udruga „Najbolji prijatelj“ podijelila je s Udrugom Anđeo Rocky iz Duga Rese.

TURBINA KALENDAR 2019 page 0001

Osim Izbora za najmješanca grada Karlovca, Udruga Turbina promjena prvi put je održala online Izbor za najmješanca na popularnoj društvenoj mreži Facebook. Pobjednik s najvećim brojem glasova bila je mješanka Kali, a vlasnica je kao nagradu osvojila Kalendar „Daj šapu“ za 2020. godinu.

Druge aktivnosti koje su održane po projektu su: fotografiranje pasa za kalendar „Daj šapu“ 2020. koje je fotografirao poznati karlovački fotograf Denis Stošić, tri radionice za volontere na kojima su vrijedni volonteri izrađivali magnete s motivima životinja, četiri radionice za djecu u vrtićima te četiri radionice za djecu u osnovnim školama grada Karlovca na kojima su djeca imala priliku učiti o kućnim ljubimcima, njihovim potrebama te važnosti udomljavanja pasa, te brojne druge.

              Projekt su ove godine sufinancirali Grad Karlovac (Ured gradonačelnika) u iznosu od 5.000,00 kuna te tvrtke Zelenilo d.o.o. u iznosu od 5.000,00 kuna i Gradska toplana d.o.o. u iznosu od 2.000,00 kuna.

 

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top