Foto 2

Udruga za lokalni razvoj počela je s aktivnostima po projektu „EdUciraj se!“. „EdUciraj se! - projekt edukacije djece i mladih o prednostima Europske unije“ svojim je aktivnostima usmjeren na poticanje osviještenosti i informiranje djece i mladih, ali i šire javnosti, o važnostima informiranja o mogućnostima i prednostima koje im pruža članstvo u Europskoj uniji. Projekt se bazira upravo na edukativnim aktivnostima i to: edukativnim radionicama i javnim tribinama u školama koje sudjeluju u projektu.

Planirano je i obilježavanje Dana otvorenih vrata Ureda za udruge koje će se obilježiti zajedno s Danom Europe tijekom kojeg će se predstaviti dosadašnje članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, što je postignuto, koje su mogućnosti koje Unija pruža građanima RH (uključujući i djecu i mlade). Obilježavanje događaja je planirano u svibnju 2020. godine organizacijom „otvorenih vrata“ tijekom kojeg će i djeca i mladi, ali i građani moći postavljati pitanja od vlastitog interesa, ali se i informirati o navedenim temama.

Kroz tisak edukativne publikacije koja će biti podijeljena svima sudionicima projekta (učenicima, učiteljima i javnosti na obilježavanju događaja) korisnici projekta dobit će točne informacije o EU, tijelima i fondovima Europske unije, mogućnostima i prednostima članstva i predsjedanja RH Europskom unijom te informacije kome se točno mogu obratiti za daljnje informiranje o pitanjima od vlastitog interesa.

Foto 4

U projekt će biti uključene četiri osnovne škole na području grada Karlovca i to učenici viših razreda (7-8.razredi) škola sudionica na projektu. Kroz tri ciklusa edukativnih radionica te kroz organizaciju javne tribine u školama sudionicama u projektu djecu i mlade bi se upoznalo s temama poput: što je EU, koje su njene institucije i tijela, što znači članstvo RH u EU, predsjedanje Vijećem EU, a poseban naglasak bi se kod provođenja radionica stavio na mogućnosti i prednosti EU za mlade, dok bi na javnoj tribini imali priliku čuti stvarna iskustva zaposlenika i volontera koji su koristili ili još uvijek koriste mogućnosti za mlade koje im pruža EU.

Vrijeme provedbe projekta je od 01. siječnja 2020. godine do 30.lipnja 2020. godine, partner na projektu je Udruga Carpe Diem iz Karlovca, a projekt financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u vrijednosti od 59.000,00 HRK.

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top