1

Domaći sapun nije teško napraviti kod kuće. Prednost takvog sapuna je što je kvalitetniji i zdraviji za kožu jer sadrži prirodne sastojke. 

Naše bake su pravile domaće sapune od životinjske masnoće, a korišteni su uglavnom za pranje rublja. Danas se kod izrade prirodnih sapuna koriste biljna ulja i začini, koji njeguju našu kožu na pravi način.

Iako se domaći sapuni vraćaju u modu, treba još mnogo poraditi na svijesti ljudi da je „kozmetika iz prirode“, bez štetnih boja, mirisa i konzervansa, prije svega ulaganje u naše zdravlje.

Biljni sapuni dobivaju se takozvanim hladnim procesom, koji je dosta drugačiji od starinske proizvodnje sapuna. Ovaj proces je možda i jednostavniji, ali se mora voditi računa da svi sastojci budu srazmjerno upotrjebljeni. Postoje kalupi četvrtastog oblika, dužine 60 - 70 centimetara, u koje se ubacuje smjesa, a koja mora odstajati bar 24 sata. Nakon što se sapun ohladi, vadi se iz kalupa i siječe. Da bi pH vrijednost pala i da bi sapun bio kvalitetan, on van kalupa mora odstajati od 40 do 60 dana.

Prednosti izrade domaćih sapuna

Izrada sapuna kod kuće rješava nekoliko problema. Kao prvo, imat će te izuzetno zanimljiv i kreativan hobi koji uvijek možete pretvoriti u dobar posao. Drugo, uštedjet će te na kućnom budžetu jer nikad nećete imati potrebu za kupovnim sapunima i treće, zdravi i korisni sastojci imat će pozitivan utjecaj na vašu kožu.

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top