101918675 284286542753900 1598799046200262656 n

 

Početkom travnja 2020. godine, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ iz Karlovca, započela je s aktivnostima kroz Projekt usmjeren aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“. Projekt „Mladi za mlade“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te se provodi u partnerstvima s Općinom Krašić, Gradom Karlovcem, Lag Vallis Colapisom/Volonterskim centrom Kupa te u suradnji s Udrugom mladih „Vrata prirode“ iz Krašića.

Projekt usmjeren aktivnostima mladih u ruralnim područjima „Mladi za mlade“ za temeljnu svrhu ima upravo organiziranje aktivnosti za mlade osobe u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima ali i osnaživanje kapaciteta Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i suradničke Udruge mladih „Vrata prirode“ za pružanje usluga mladim osobama na nerazvijenim, ruralnim područjima. U cilju poboljšanja kvalitete života i socijalnog uključivanja ciljane skupine u život lokalne zajednice, ali i zadržavanja istih te sprječavanja od iseljavanja, tijekom projekta će se organizirati aktivnosti za minimalno 30 mladih osoba u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima korisnika, kroz različite cikluse aktivnosti u trajanju provedbe projekta, kako bi im se ponudio kvalitetan i edukativan sadržaj i kako bi što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme unutar mjesta u kojem prebivaju.

Planirane aktivnosti zamišljene su u obliku edukativnih, kreativnih i sportsko – rekreativnih radionica te kroz volontersku organizaciju i provedbu aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, odnosno organizacija biciklijade na području Općine Krašić. Također, predviđena je i volonterska provedba ekološke akcije čišćenja okoliša i uređenja javnog kupališta u Općini Krašić, a u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša u lipnju. Krajem godine, tiskat će se kratka brošura o svim aktivnostima koje su se provodile tokom provedbe projekta, a koja će se naknadno nakon izrade podijeliti svim dionicima projekta.

Ciljevi projekta su osvještavanje građana o važnosti podizanja kvalitete života mladih osoba kroz organiziranje aktivnosti u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, podizanje kvalitete života mladih osoba kroz organiziranje aktivnosti u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, osnaživanje volontera za rad s mladim osobama kroz organiziranje aktivnosti u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima i unapređenje sustava pružanja usluga za mlade osobe u ruralnom kraju Općine Krašić. Ukupna vrijednost projekta je 50.000,00 kuna. Projekt se provodi na području Općine Krašić u razdoblju od 1. travnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine.

Do sada su održane dvije edukativne radionice u svibnju, pod nazivom "Pisanje motivacijskog pisma i životopisa", a koje je provela naša stručna suradnica Valentina Gambiroža. U lipnju nas očekuju ekološka akcija čišćenja okoliša i uređenja javnog kupališta u općini Krašić te tri edukativne radionice na temu "Zakon o volonterstvu i menadžment volontera.

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top